5. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap s korejským hovězím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap s korejským hovězím masem je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Vychutnejte si tuto lahodnou směs rýže, zeleniny, hovězího masa a pikantní omáčky, která opravdu osvěží vaše chuťové buňky. S naším receptem si snadno připravíte domácí verzi tohoto exotického pokrmu a překvapíte své chuťové buňky zcela novými zážitky!

Suroviny

  • 300g hovězího masa (najlepšie roštěnec)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 4 šálky vařeného jasmínového rýže
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 4 vajcia
  • kimchi podle chuti
  • sezamová semínka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu pro maso. Smícháme sójovou omáčku, cukr a sezamový olej a namáčíme do ní na plátky nakrájené hovězí maso. Necháme asi hodinu odstát v lednici.
  2. Hovězí maso opékáme na pánvi do změknutí a karamelizace udává barvy. Poté maso nakrájíme na proužky.
  3. V hrnci připravíme vajíčka natvrdo a oloupanou mrkev, cuketu, papriku a cibuli nakrájíme na tenké proužky a podusíme na pánvi.
  4. Na talíři si vytvoříme základ bibimbapu – rýži, na ni položíme maso a zeleninu podsmaženou na pánvi. Na vrch můžete přidat kimchi a vařené vajíčko.
  5. Po ozdobení posypeme drcenými sezamovými semínky a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *