12. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap s kimchi a hovězím je korejský pokrm plný chutí a vůní. Tento lahodný pokrm je plný rýže, zeleniny, hovězího masa a kimchi, tradiční korejské pikantní kvašené zelí. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující pokrm a dejte své chuťové buňky na pěknou jízdu!
Suroviny
- Rýže
- Hovězí maso
- Mix zeleniny (mrkev, ředkvičky, špenát)
- Kimchi
- Vejce
- Sójová omáčka
- Česnek
- Ingver
- Sezamový olej
- Olej na smažení
- Sůl a pepř
Postup
- Na rozpálené pánvi s olejem osmažte na kostky nakrájené hovězí maso, přidejte na plátky nakrájený česnek a ingver. Dochucujte solí, pepřem a sojovou omáčkou.
- V další pánvi si osmažte zeleninu – nakrájenou mrkev, ředkvičky a špenát. Po uvaření opatrně promíchejte se sezamovým olejem.
- V hrnci uvařte rýži podle pokynů na obalu.
- V míse nebo na talíři položte na sebe vrstvy – na dno dejte uvařenou rýži, poté maso se zeleninou a na vrch kimchi.
- Do prostředku misky naskládejte vejce na slupce a podávejte s další sojovou omáčkou podle chuti.