23. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap s hovězím masem a zeleninou je tradiční korejské jídlo plné chutí a barev. Vychutnejte si směs masa, zeleniny a rýže zalité lahodnou omáčkou a posypanou sezamovými semínky. Nechte se unést exotickou kuchyní a vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept doma.
Suroviny
- 300g hovězího masa (např. hovězí plátek)
- 4 šálky vařené rýže
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 cibule
- 4 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- kimchi (volitelně)
Postup
- Na pánvi osmahněte maso nakrájené na proužky s trochou oleje. Umiňte maso a dochuťte ho sójovou omáčkou. Maso přendejte na talíř.
- Stejnou pánvi použijte k osmažení nakrájené cibule, mrkve a okurky. Osmaženou zeleninu také přendejte na talíř.
- V další míse smíchejte vařenou rýži se sůlí a pepřem.
- V hrnci si uvařte vajíčka natvrdo. Oloupejte je a nakrájejte na poloviny.
- Do mísy nebo hlubokého talíře nasypte připravenou rýži. Na vrch nasuňte maso a zeleninu. Přidejte vajíčko na vrch a podávejte s kimchim, pokud ho máte k dispozici.