16. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Bibimbap s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap s hovězím masem je tradiční korejské jídlo plné chuti a vůně. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše si ho připravit i doma. K hovězímu mase se přidává směs zeleniny a rýže, která se podává se sladkokyselou omáčkou. Připravte si tento lahodný a zdravý pokrm plný exotických dochucovadel a potěšte své chuťové buňky.

Suroviny

  • 200 g hovězího masa
  • 300 g vařené rýže
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 hrnek klíčových výhonků
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky pálivé papriky (volitelné)
  • sůl a pepř

Postup

  1. Krájejte hovězí maso na tenké proužky a osolte ho.
  2. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci sezamového oleje a opečte maso z obou stran. Po upečení ho odložte stranou.
  3. Oloupejte a nakrájejte mrkev a cuketu na tenké plátky.
  4. V pánvi rozehřejte zbývající lžíci sezamového oleje a na ní opečte nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a cuketu.
  5. Přidejte klíčové výhonky a sójovou omáčku. Promíchejte a nechte vařit asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  6. Přidejte uvařenou rýži a opečené hovězí maso. Dobře promíchejte.
  7. Pokud chcete, můžete přidat pálivou papriku a cukr. Opečte je spolu s ostatními surovinami asi 2 minuty.
  8. Při dochucování používejte sůl a pepř podle chuti.
  9. Servírujte bibimbap v míse a podávejte s křupavou zeleninou či kimchi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *