10. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zkus doma připravit tradiční korejské jídlo bibimbap s hovězím masem a zeleninou! Tento barevný a chutný pokrm spojuje různé druhy čerstvé zeleniny, grilované hovězí maso a pikantní omáčky, které vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí. S naším receptem na bibimbap si můžete jednoduše užít autentickou korejskou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova. Bon appétit!
Suroviny
- 300g hovězího masa (najemno nakrájeného)
- 3 šálky vařené rýže
- 1 mrkev (nakrájená na proužky)
- 1 okurka (nakrájená na tenké kolečka)
- 1 hrst špenátu
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- korejská červená paprika na dochucení (podle chuti)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte hovězí maso, dokud není propečené.
- Přidejte nakrájenou cibuli a mrkev, vařte do změknutí.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a korejskou červenou papriku.
- Narážejte vajíčka a smažte je na pánvi s trochou oleje.
- Na talíři nebo ve velké míse navařte rýži a navrch položte zeleninu, maso a vajíčka.
- Před podáváním zalijte omáčkou a promíchejte. Dochutíme podle chuti. Dobrou chuť!