10. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap s hovězím a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Zkus doma připravit tradiční korejské jídlo bibimbap s hovězím masem a zeleninou! Tento barevný a chutný pokrm spojuje různé druhy čerstvé zeleniny, grilované hovězí maso a pikantní omáčky, které vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí. S naším receptem na bibimbap si můžete jednoduše užít autentickou korejskou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova. Bon appétit!

Suroviny

  • 300g hovězího masa (najemno nakrájeného)
  • 3 šálky vařené rýže
  • 1 mrkev (nakrájená na proužky)
  • 1 okurka (nakrájená na tenké kolečka)
  • 1 hrst špenátu
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • korejská červená paprika na dochucení (podle chuti)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte hovězí maso, dokud není propečené.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a mrkev, vařte do změknutí.
  3. V míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a korejskou červenou papriku.
  4. Narážejte vajíčka a smažte je na pánvi s trochou oleje.
  5. Na talíři nebo ve velké míse navařte rýži a navrch položte zeleninu, maso a vajíčka.
  6. Před podáváním zalijte omáčkou a promíchejte. Dochutíme podle chuti. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *