29. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap podle korejského receptu je tradiční jídlo z Koreje, které spojuje různé druhy zeleniny, maso, rýži a pikantní omáčku do lahodného pokrmu plného chutí. Vyzkoušejte tento autentický korejský recept a dejte své chuťové buňky na zážitek!
Suroviny
- 250 g rýže
- 150 g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 šalotka
- 1 paprika
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
- sůl, pepř
- kimchi, korejská chilli pasta (gochujang) – podle chuti
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvi osmahněte na plátky nakrájené hovězí maso.
- Na stejnou pánev přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, okurku, papriku a šalotku.
- V další kastrolu uvařte tvrdo uvařená vajíčka.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet, cukr, sůl a pepř. Tímto základem dochuťte rýži.
- Na talíři nejprve nasypte základ z rýže a přidejte na něj smažené maso a zeleninu. Na vrch ozdobte oloupaným vajíčkem na plátky.
- Podávejte s kimchi a korejskou chilli pastou podle chuti.