12. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejský smíchaný rýžový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejský pokrm skládající se z míchaného rýže, zeleniny, masa a koření. Tento chutný jídlo je typický pro svou bohatou chuť a pestrost ingrediencí. Připravte si doma bibimbap a ochutnejte korejskou kuchyni ve vašem vlastním kuchyni. Sledujte náš jednoduchý recept a podávejte si lahodný bibimbap kdykoliv budete mít chuť na exotickou pochoutku.

Suroviny

  • 400 g vařené rýže
  • 200 g hovězího masa (nejlépe hovězí svíčková)
  • 2 mrkve
  • 1 okurka
  • 4 vejce
  • 100 g špenátu
  • 100 g klíčků
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 100 g kimchi (korejská kvašená zelenina)
  • sůl, pepř, česnek, chilli

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji hovězí maso nakrájené na proužky, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a osmažíme do měkka.
  2. Přidáme špenát a klíčky a krátce restujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme drceným česnekem a chilli. Nakonec přidáme sójovou omáčku.
  3. V další pánvi si osmahneme vejce na mírně rozšlehaném oleji, aby vznikla vláčná vrstva. Vařenou rýži smícháme se sezamovým olejem a dochutíme solí.
  4. Na talíři nebo ve velké misce smícháme rýži s restovanou zeleninou a masem. Na vrch ozdobíme nakrájenou okurkou, kimchi a opečenými vejci.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *