12. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejský pokrm skládající se z míchaného rýže, zeleniny, masa a koření. Tento chutný jídlo je typický pro svou bohatou chuť a pestrost ingrediencí. Připravte si doma bibimbap a ochutnejte korejskou kuchyni ve vašem vlastním kuchyni. Sledujte náš jednoduchý recept a podávejte si lahodný bibimbap kdykoliv budete mít chuť na exotickou pochoutku.
Suroviny
- 400 g vařené rýže
- 200 g hovězího masa (nejlépe hovězí svíčková)
- 2 mrkve
- 1 okurka
- 4 vejce
- 100 g špenátu
- 100 g klíčků
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 100 g kimchi (korejská kvašená zelenina)
- sůl, pepř, česnek, chilli
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji hovězí maso nakrájené na proužky, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a osmažíme do měkka.
- Přidáme špenát a klíčky a krátce restujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme drceným česnekem a chilli. Nakonec přidáme sójovou omáčku.
- V další pánvi si osmahneme vejce na mírně rozšlehaném oleji, aby vznikla vláčná vrstva. Vařenou rýži smícháme se sezamovým olejem a dochutíme solí.
- Na talíři nebo ve velké misce smícháme rýži s restovanou zeleninou a masem. Na vrch ozdobíme nakrájenou okurkou, kimchi a opečenými vejci.