11. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejský míchaný rýžový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejský pokrm skládající se z míchaného rýže s různými druhy zeleniny, masem a pikantní omáčkou. Tento lahodný jídlo je snadno připravitelné a přináší bohatou chuťovou paletu. Podívejte se na náš pokyn, jak si připravit domácí bibimbap a užijte si autentickou korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova.

Suroviny:

  • 300g vařeného jasmínového rýže
  • 100g mletého hovězího masa
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 100g špenátu
  • 4 vajíčka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička gočučangu (korejská papriková pasta)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička oleje na smažení
  • sól a pepř podle chuti

Postup:

  1. Oloupeme a nakrájíme mrkev na nudličky. Okurku nakrájíme na nudličky.
  2. Na pánvi osmahneme mleté maso s nasekaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem.
  3. V další pánvi osmahneme špenát s trochou oleje. Přidáme sójovou omáčku a cukr a důkladně promícháme.
  4. Ve třetí pánvi osmahneme vejce na slunečnicovém oleji. Ostříme sůlí a pepřem.
  5. Na povrch každého talíře nasypeme vrstvu vařeného rýže. Na rýži pak rozložíme zeleninu, maso a nakonec vejce.
  6. Pokapeme sezamovým olejem a gočučangem. Mícháme všechny ingredience dohromady a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *