11. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
![Bibimbap – korejský míchaný rýžový pokrm](https://www.recepty247.cz/wp-content/uploads/2025/02/34639-bibimbap-korejsky-michany-ryzovy-pokrm.jpg)
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejský pokrm skládající se z míchaného rýže s různými druhy zeleniny, masem a pikantní omáčkou. Tento lahodný jídlo je snadno připravitelné a přináší bohatou chuťovou paletu. Podívejte se na náš pokyn, jak si připravit domácí bibimbap a užijte si autentickou korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova.
Suroviny:
- 300g vařeného jasmínového rýže
- 100g mletého hovězího masa
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 100g špenátu
- 4 vajíčka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička gočučangu (korejská papriková pasta)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička oleje na smažení
- sól a pepř podle chuti
Postup:
- Oloupeme a nakrájíme mrkev na nudličky. Okurku nakrájíme na nudličky.
- Na pánvi osmahneme mleté maso s nasekaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem.
- V další pánvi osmahneme špenát s trochou oleje. Přidáme sójovou omáčku a cukr a důkladně promícháme.
- Ve třetí pánvi osmahneme vejce na slunečnicovém oleji. Ostříme sůlí a pepřem.
- Na povrch každého talíře nasypeme vrstvu vařeného rýže. Na rýži pak rozložíme zeleninu, maso a nakonec vejce.
- Pokapeme sezamovým olejem a gočučangem. Mícháme všechny ingredience dohromady a můžeme podávat.