26. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejský míchaný pokrm plný chutí a barev. Skládá se z různých surovin, jako je rýže, zelenina, maso a pikantní omáčka. Připravte si tento lahodný a zdravý pokrm doma a nechte se unést exotickými korejskými chutěmi. S bibimbapem si můžete dopřát skvělý zážitek z korejské kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 400 g rýže
- 200 g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
- 1 mrkev
- 1 okurek
- 1 pór
- 100 g špenátu
- 4 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička oleje
- sůl, pepř
Postup
- Uvařte rýži podle pokynů na obalu. Vařte maso a nakrájejte ho na nudličky. Nakrájejte zeleninu na tenké plátky.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, sušený česnek, sezamový olej, sůl a pepř.
- Na pánvi promíchejte maso s trochou omáčky a osmažte ho. Stejně udělejte s zeleninou.
- Na pánvi osmažte vajíčka na mírně připraveném oleji. Můžete je nechat mírně tekutá.
- Na talíři smíchejte rýži s masem, zeleninou a poslední omáčkou. Na to položte vajíčko na oko.
- Dobrou chuť!