2. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejská směsice rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejský pokrm skládající se z rýže, smažené zeleniny, marinovaného hovězího masa, nakládané zeleniny a vajíčka pečeného na vrcholu. Tato korejská směsice rýže je plná chuti a barev a jistě potěší všechny milovníky korejské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a poznáte sílu kombinace jednoduchých surovin v originálním pokrmu.

Suroviny

  • 400g uvařené jasmínové rýže
  • 200g nakrájených zelených fazolí
  • 200g nakrájených mrkví
  • 200g nakrájených hub
  • 200g nakrájeného čínského zelí
  • 200g nakrájeného tuňáka
  • 4 vajíčka natvrdo uvařená
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička koření gochugaru (korejský červený pepř)
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • 1 lžíce pražené sezamové semínka

Postup

  1. Na pánvi si osmažte nakrájené zelené fazole, mrkev, houby a čínské zelí.
  2. Přidejte nakrájené tuňáka a vše promíchejte s sójovou omáčkou, sezamovým olejem, cukrem a gochugaruem.
  3. Na talíři si dejte porci jasmínové rýže a nahoře na ni naservírujte směs zeleniny a tuňáka.
  4. Na vrch můžete přidat plátky natvrdo uvařených vajec a posypat praženými sezamovými semínky.
  5. Bibimbap je připraven k podání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *