24. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejská směs rýže s grilovaným masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje v sobě rýži s grilovaným masem, čerstvou zeleninou a omáčkou gočužang. Tato barevná a chutná směs lahodí nejen vašemu jazyku, ale i vašim očím. Připravte si doma bibimbap a dejte své chuti na rozmar! Navíc jde o skvělý způsob, jak využít zbytky masových a zeleninových surovin. S bibimbapem si snadno dopřejte jídelní dobrodružství přímo ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže
  • 200 g hovězího masa (např. hovězího masa krkovičky)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 4 vajíčka
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička jemně nasekaného česneku
  • 1 lžička jemně nasekaného zázvoru
  • svazek jarní cibulky na ozdobení

Postup

  1. Na pánev nebo grilovací desku dejte marinované plátky masa a grilujte do zlatova z obou stran. Několikrát za grilování maso obratte.
  2. Oloupejte mrkev, okurku a cibuli a nakrájejte je na tenké proužky. Papriku nakrájejte na tenké plátky.
  3. Ve směsi sójové omáčky, sezamového oleje, cukru, česneku a zázvoru namočte nakrájené zeleninu a nechte chvíli odpočinout.
  4. V pánvi si osmažte vajíčka na slunečnicovém oleji, tak aby žloutek zůstal měkký.
  5. Na dno jídelní misky dejte vařenou rýži, na ní položte grilované maso a okolo něj rovnoměrně rozprostřete marinovanou zeleninu. Vajíčko položte nahoře.
  6. Po dokončení posypte pokrm již skoro hotový sezamovými semínky a nasekanou jarní cibulkou.
  7. Podávejte ihned, dokud je jídlo teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *