27. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je populární korejské jídlo skládající se z míchanice rýže, zeleniny, masa a kořeněných omáček. Naučte se připravit tradiční bibimbap doma a poznáte jednoduchý recept plný chutí a vůní korejské kuchyně. Buďte svůj vlastní kuchař a podávejte lahodné bibimbap přátelům a rodině jako exotickou pochoutku. Užijte si korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova!
Suroviny:
- 250g vařené rýže
- 2 mrkve
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 100g fazolových klíčků
- 100g špenátu
- 4 vajíčka
- 100g houby shitake
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce octa
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou mrkev, cuketu, papriku a houbu shitake.
- Přidáme fazolové klíčky a špenát a krátce podusíme.
- V misce smícháme sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, očko, sůl a pepř a přilijeme k zelenině. Zamícháme a necháme provařit.
- V další pánvi osmahneme vajíčka na slunci, aby zůstala žloutková část tekutá.
- Rýži rozdělíme do misek, přidáme zeleninovou směs a ozdobíme opečenými vajíčky. Podáváme se sezamovými semínky na ozdobu.