21. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap“ – korejská směs rýže a zeleniny.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které kombinuje skvěle uvařenou rýži s různými druhy zeleniny a omáčkami. Tato barevná a chutná směs je oblíbená pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Připravte si bibimbap doma a pochutnejte si na autentické korejské kuchyni.

Suroviny

  • 350g dlouhozrnné rýže
  • 1 mrkev
  • 1/2 cukety
  • 100g špenátu
  • 1 paprika
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Oloupejte a nakrájejte mrkev na tenké nudličky.
  3. Nakrájejte cuketu, papriku a špenát na menší kousky.
  4. Na pánvi rozpusťte olej a osmahněte zeleninu, osolte a opepřete.
  5. Vejce nechte rozklepané a osmahněte veče na pánvi, vytvořte z něj omeletu.
  6. V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, ocet a olej. Tuto směs pak zakápějte přes zeleninu.
  7. V misce smíchejte rýži s sezamovým olejem a připravenou zeleninou.
  8. Na vrch přidejte omeletu. Dochutíme sůlí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *