21. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které kombinuje skvěle uvařenou rýži s různými druhy zeleniny a omáčkami. Tato barevná a chutná směs je oblíbená pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Připravte si bibimbap doma a pochutnejte si na autentické korejské kuchyni.
Suroviny
- 350g dlouhozrnné rýže
- 1 mrkev
- 1/2 cukety
- 100g špenátu
- 1 paprika
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička octa
- 1 lžička oleje
- sůl a pepř
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Oloupejte a nakrájejte mrkev na tenké nudličky.
- Nakrájejte cuketu, papriku a špenát na menší kousky.
- Na pánvi rozpusťte olej a osmahněte zeleninu, osolte a opepřete.
- Vejce nechte rozklepané a osmahněte veče na pánvi, vytvořte z něj omeletu.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, ocet a olej. Tuto směs pak zakápějte přes zeleninu.
- V misce smíchejte rýži s sezamovým olejem a připravenou zeleninou.
- Na vrch přidejte omeletu. Dochutíme sůlí a pepřem podle chuti.