5. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejská směs rýže a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje teplou rýži s pestrou směsí zeleniny, masových i vegetariánských ingrediencí a pikantní omáčkou. Tento jednoduchý recept na bibimbap vám přinese skvělou chuťovou explozi a zároveň vám dodá energii na celý den. Vyzkoušejte tento korejský pokrm doma a přeneste se přímo do ulic Soul! Suroviny

  • 300g vařené rýže
  • 100g mrkve, nakrájené na nudličky
  • 100g čerstvé okurky, nakrájené na nudličky
  • 100g hrášku
  • 2 vejce
  • 100g hovězího masa, nakrájeného na tenké plátky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte hovězí maso, dokud není uvařené.
  2. Přidejte vejce a opékejte je do požadovaného stupně propečení.
  3. V další pánvi osmahněte zeleninu (mrkev, okurky, hrášek) a přidejte sójovou omáčku.
  4. Připravte mísy a do každé dejte vařenou rýži, zeleninu, maso a vajíčko.
  5. Po chuti můžete přidat kimchi, sezamová semínka nebo korejskou hořčici.
  6. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *