19. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z míchaného rýže s různými zeleninami, masem a vajíčkem. Tato barevná a chutná směs nabízí dokonalou kombinaci slaných, sladkých a pikantních chutí. Připravte si doma korejskou lahůdku s receptem na bibimbap a podpořte své chuťové buňky novými dobroty.
Suroviny
- 200g rýže
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 100g špenátu
- 100g shitake hub
- 200g hovězího masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 žloutek
- sol
- olivový olej
Postup
- V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Maso nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s marinádou z 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžičkou sezamového oleje, prolisovaným česnekem a žloutkem. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Pokrájenou mrkev a okurku osmahněte na pánvi s olivovým olejem a trochou soli, dokud nezměknou.
- Špenát spařte vroucí vodou a sceďte.
- Na pánvi osmažte shitake houby.
- Všechny připravené suroviny rozložte na talíř a na střed dejte uvařenou rýži.
- Podávejte s miso polévkou a kimchi.