31. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejská rýžová mísa.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z rýže, zeleniny, masa a nakládaného vajíčka. Tato chutná mísa je nejen lahodná, ale i zdravá. Podívejte se na náš recept na bibimbap a připravte si korejský lahůdkový zážitek doma!

Suroviny

  • 250 g vařené bílé rýže
  • 1 mrkev
  • 1 okurek
  • 100 g špenátu
  • 100 g ředkviček
  • 1 červená paprika
  • 100 g červeného zelí
  • 150 g hovězího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička gochujang pasty (korejská chilli pasta)
  • sůl a pepř podle chuti
  • sezamová semínka a pór na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso spolu s sekaným česnekem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, cukrem a gochujang pastou. Osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Připravíme zeleninu – nakrájíme mrkev, okurku, ředkvičky, papriku a nakrájíme zelí.
  3. Na pánvi zvlášť osmahneme každou zeleninu a dochutíme solí a pepřem.
  4. V misce nebo na talíři uděláme základ z vařené rýže.
  5. Na rýži rozložíme hovězí maso se základem, následně vrstvíme připravenou zeleninu.
  6. Pokrm ozdobíme sezamovými semínky a nakrájeným pórem.
  7. Bibimbap podáváme horký a promíchaný, aby se všechny přísady spojily a vychutnali jsme si tak klasickou korejskou rýžovou mísu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *