31. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z rýže, zeleniny, masa a nakládaného vajíčka. Tato chutná mísa je nejen lahodná, ale i zdravá. Podívejte se na náš recept na bibimbap a připravte si korejský lahůdkový zážitek doma!
Suroviny
- 250 g vařené bílé rýže
- 1 mrkev
- 1 okurek
- 100 g špenátu
- 100 g ředkviček
- 1 červená paprika
- 100 g červeného zelí
- 150 g hovězího masa
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička gochujang pasty (korejská chilli pasta)
- sůl a pepř podle chuti
- sezamová semínka a pór na ozdobu
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso spolu s sekaným česnekem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, cukrem a gochujang pastou. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Připravíme zeleninu – nakrájíme mrkev, okurku, ředkvičky, papriku a nakrájíme zelí.
- Na pánvi zvlášť osmahneme každou zeleninu a dochutíme solí a pepřem.
- V misce nebo na talíři uděláme základ z vařené rýže.
- Na rýži rozložíme hovězí maso se základem, následně vrstvíme připravenou zeleninu.
- Pokrm ozdobíme sezamovými semínky a nakrájeným pórem.
- Bibimbap podáváme horký a promíchaný, aby se všechny přísady spojily a vychutnali jsme si tak klasickou korejskou rýžovou mísu.