11. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap domácí verze
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí verzi bibimbapu, tradiční korejské pokrmu plného barevných zelenin, grilovaného masa a rýže. S tímto receptem si můžete snadno připravit lahodné jídlo plné exotických chutí přímo z pohodlí vaší kuchyně. Naučte se, jak si připravit bibimbap krok za krokem a dopřejte si lahodný kousek Koreje doma.

Suroviny

  • 300g vařené rýže
  • 100g hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 1 okurka (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 šálek vypeckovaných fazolí mungo
  • 1 šálek špenátu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 stroužek česneku (prosušený a rozmačkaný)

Postup

  1. Na rozpálené pánvi s olejem osmažte hovězí maso s polovinou cukru, česneku a sójovou omáčkou. Poté odložte maso stranou.
  2. V té samé pánvi osmažte nakrájenou zeleninu (mrkev, okurka, špenát, fazole mungo) se zbylým cukrem, česnekem a sójovou omáčkou. Přidejte trochu vody a nechte zeleninu uvařit.
  3. Ve varem vody uvařte vejce na měkkou až středně tvrdou konzistenci.
  4. Na talíři rozprostřete vařenou rýži a na ni pokladejte hovězí maso a zeleninu. Navrch pokladejte vařené vejce.
  5. Pokud chcete, můžete podávat s kimchi nebo sezamovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *