27. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Bezmasé lasagne s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Bezmasé lasagne s rajčaty je lahodné veganské jídlo plné chuti a přírodních ingrediencí. Tato jednoduchá a zdravá verze klasické italské lasagne nabízí bohatou vrstvenou kombinaci čerstvých rajčat, bylinek a omáčky z tučného kokosového mléka. Bez masa, ale plné lahodného koření, je tato lasagne dokonalou volbou pro vegetariány a vegany. Připravte si tento originální recept a potěšte své chuťové buňky jedinečným lahodným zážitkem.

Suroviny

  • 500 g sušených lasagní
  • 2-3 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 250 g mozzarelly
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti
  • bazalka a oregano na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahnte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte sterilovaná rajčata a nechte vařit zhruba 10 minut. Případně můžete přidat bazalku a oregano pro dochucení.
  3. V mezičase si v hrnci uvařte lasagne podle návodu na obalu.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Do zapékací mísy nejprve dejte vrstvu lasagní, poté rajčatovou směs a na vrch posypte na plátky nakrájenou mozzarellu.
  6. Takto vytvořte několik vrstev, přičemž poslední vrstva by měla být z mozzarelly.
  7. Pečte v troubě asi 25-30 minut, dokud sýr neztuhne a nezačne se zlatě zbarvovat.
  8. Hotovou lasagni nechte chvíli odpočinout, aby se srovnaly chutě.
  9. Servírujte teplou a doplňte ještě čerstvou bazalkou nebo oreganem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *