19. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Bezmasáčový vegetariánský kabáb s bulgurem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný bezmasáčový vegetariánský kabáb s bulgurem, který je plný chuti a zdravých surovin. Tento recept je skvělou alternativou pro ty, kteří preferují rostlinnou stravu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 hrnek bulguru
  • 200 g cizrny (může být i konzervovaná)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte bulgur podle návodu na obalu.
  2. Cizrnu propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji odkapat.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte.
  4. Papriku očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  5. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  6. Přidejte papriku a cizrnu a nechte chvíli dusit.
  7. Přidejte rajčatový protlak, kmín, papriku, tymián, sůl a pepř a nechte chvíli vařit.
  8. Nakonec přidejte připravený bulgur a vše důkladně promíchejte.
  9. Můžete formovat z této směsi malé kuličky a napíchat na špejle jako kabáby nebo jednoduše servírovat na talíři.
  10. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *