17. 11. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Bezé s citronovým krémem
zdroj: Recepty 24/7

**Recept na Bezé s citronovým krémem: Ideální dezert pro milovníky sladkého a kyselého**

Hledáte dokonalý dezert, který oslní na každé oslavě nebo rodinné sešlosti? Vyzkoušejte náš recept na lehké a vzdušné bezé korpusy plněné bohatým citronovým krémem. Tento dezert kombinuje sladkou chuť bezé s osvěžující a mírně kyselou chutí citronového krému, což dělá z každého sousta nezapomenutelný zážitek. Naše krok za krokem návod vám pomůže připravit tento elegantní dezert bez stresu. Připravte se na chválu od vašich hostů, protože bezé s citronovým krémem je nejen nádherné na pohled, ale i neskutečně lahodné. Navštivte náš web a získejte kompletní recept včetně tipů a triků pro dokonalé bezé!

Suroviny

  • 4 bílky
  • 220 g cukru krupice
  • Špetka soli
  • 1 čajová lžička bílého vinného octu
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • 1 citron (nastrouhaná kůra a šťáva)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru moučka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 120°C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Ušlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Postupně přidávejte cukr krupice a šlehejte, dokud nebude sníh lesklý a pevný. Přidejte ocet a kukuřičný škrob a lehce zamíchejte.
  3. Tvarujte bezé pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku na připravený plech. Vytvořte malé kopečky nebo jeden velký obdélník.
  4. Pecte v předehřáté troubě asi 90 minut. Po upečení nechte bezé vychladnout s otevřenými dveřmi trouby.
  5. Připravte citronový krém šleháním smetany s cukrem moučka do tuhého. Přimíchejte citronovou kůru a šťávu.
  6. Složte dezert tak, že na chladné bezé nanesete citronový krém a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *