5. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Berberský pikantní hrášek
zdroj: Recepty 24/7

Berberský pikantní hrášek je lahodný recept plný bohatých a vyvážených chutí. Tento tradiční berberský pokrm využívá čerstvého hrášku, který je kořeněný směsí pikantních korenů a exotických bylinek. Připravte se na explozi chutí, která vám rozproudí krev v žilách. S touto jednoduchou recepturou se snadno stanete mistrem berberské kuchyně. Připravte si Berberský pikantní hrášek a nechte se unést do světa orientálních chutí.

Suroviny

  • 250 g sušeného hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce berberských koření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci vařte sušený hrášek podle návodu na obalu, dokud není měkký.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky. Rajče a papriku nakrájejte na kostičky.
  3. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, rajče a papriku, dokud nejsou lehce zesklovatělé.
  4. Přidejte berberské koření a promíchejte.
  5. Přidejte uvařený hrášek, osolte a opepřete podle chuti.
  6. Pokud je hrášek příliš suchý, přidejte trochu vody. Směs poduste ještě asi 10 minut.
  7. Servírujte teplý hrášek jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *