5. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Berberský pikantní hrášek je lahodný recept plný bohatých a vyvážených chutí. Tento tradiční berberský pokrm využívá čerstvého hrášku, který je kořeněný směsí pikantních korenů a exotických bylinek. Připravte se na explozi chutí, která vám rozproudí krev v žilách. S touto jednoduchou recepturou se snadno stanete mistrem berberské kuchyně. Připravte si Berberský pikantní hrášek a nechte se unést do světa orientálních chutí.
Suroviny
- 250 g sušeného hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce berberských koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci vařte sušený hrášek podle návodu na obalu, dokud není měkký.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky. Rajče a papriku nakrájejte na kostičky.
- V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, rajče a papriku, dokud nejsou lehce zesklovatělé.
- Přidejte berberské koření a promíchejte.
- Přidejte uvařený hrášek, osolte a opepřete podle chuti.
- Pokud je hrášek příliš suchý, přidejte trochu vody. Směs poduste ještě asi 10 minut.
- Servírujte teplý hrášek jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.