16. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Berberská kuřecí tajine s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte jedinečný recept plný exotických chutí? Vyzkoušejte naši lahodnou Berberskou kuřecí tajine s olivami! Tento tradiční marocký pokrm spojuje intensivní koření s jemně upečeným kuřecím masem a sladkými olivami. Překvapte své chuťové buňky touto lahůdkou plnou aromatických vůní!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (na kousky)
  • 2 cibule (nakrájené na plátky)
  • 3 rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky)
  • 1 paprika (nakrájená na plátky)
  • 100 g oliv (bez pecek)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte ho dozlatova.
  3. Přisypte koření (kmín, kurkumu, koriandr, papriku) a promíchejte.
  4. Přidejte rajčata a nechte dusit asi 10 minut.
  5. Přidejte papriku a olivy a nechte vařit dalších 5 minut.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. S tajine podávejte například s čerstvým chlebem nebo kuskusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *