16. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte jedinečný recept plný exotických chutí? Vyzkoušejte naši lahodnou Berberskou kuřecí tajine s olivami! Tento tradiční marocký pokrm spojuje intensivní koření s jemně upečeným kuřecím masem a sladkými olivami. Překvapte své chuťové buňky touto lahůdkou plnou aromatických vůní!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (na kousky)
- 2 cibule (nakrájené na plátky)
- 3 rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky)
- 1 paprika (nakrájená na plátky)
- 100 g oliv (bez pecek)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho dozlatova.
- Přisypte koření (kmín, kurkumu, koriandr, papriku) a promíchejte.
- Přidejte rajčata a nechte dusit asi 10 minut.
- Přidejte papriku a olivy a nechte vařit dalších 5 minut.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- S tajine podávejte například s čerstvým chlebem nebo kuskusem.