17. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Beef bourguignon se slaninou a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Beef bourguignon se slaninou a houbami je bohaté francouzské jídlo plné chuti. V tomto receptu se spojuje lahodný hovězí pokrm s křupavou slaninou a aromatickými houbami. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si skvělou kombinaci chutí!

Suroviny

  • 700 g hovězího masa na guláš
  • 100 g slaniny
  • 200 g žampiónů
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

Postup

  1. Nejprve si připravíme suroviny. Maso nakrájíme na menší kousky, slaninu a cibuli na drobné kostky, žampióny na plátky a mrkev na kolečka.
  2. Na rozehřátém kastrolu rozpustíme máslo a osmažíme na něm maso společně se slaninou, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidáme cibuli a česnek a restujeme dozlatova. Poté přidáme rajčatový protlak a hrubě nakrájenou mrkev. Protlak krátce restujeme a zalijeme červeným vínem a vývarem.
  4. Přidáme tymián a bobkový list, osolíme a opepříme podle chuti. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
  5. Přibližně 30 minut před koncem přidáme žampióny a necháme je provařit. Zkontrolujeme dochucení a eventuelně dosolíme nebo opepříme.
  6. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo těstovinami a dobrým skleničkou červeného vína.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *