30. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Beef bourguignon s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Beef bourguignon s červeným vínem je klasický francouzský recept, ve kterém se dusí hovězí maso s červeným vínem, zeleninou a bylinkami. Výsledkem je bohatá a lahodná omáčka, která se skvěle hodí k příloze jako jsou třeba brambory nebo rýže. Naučte se, jak krok za krokem připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké výjimečnou chuťovou lahůdkou.

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • soľ, mletý černý pepeř

Postup

  1. Na pánvi osmažte nakrájenou slaninu a přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájené maso a opečte ho ze všech stran.
  3. Přidejte nakrájené mrkve, promíchejte s hladkou moukou a zalijte vínem a vývarem.
  4. Přidejte rajčatový protlak a dochuťte tymiánem, rozmarýnem, solí a pepřem.
  5. Vše promíchejte, přikryjte pokličkou a dejte do trouby péct při 180 °C asi 2 hodiny.
  6. Servírujte s vařenými brambory nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *