6. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Béarnský steak s omáčkou z pepře je lahodné francouzské jídlo, které si zamilují milovníci masitých pokrmů. Tento recept kombinuje šťavnatý steak s bohatou omáčkou z pepře, která dodá jídlu pikantní chuť. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a udělejte si radost skvělou večeří!
Suroviny
- 4 kusy steaku (nejlépe ribeye)
- 2 lžíce černého pepře
- 1 lžíce másla
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 šálek vývaru (hovězí nebo kuřecí)
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 1 lžíce brandy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Steaky osolte a opeprte z obou stran.
- V hrnci rozehřejte máslo a rozemelte do něj pepř.
- Přidejte hořčici a nechte chvíli restovat.
- Přilijte vývar a nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte smetanu a brandy a promíchejte.
- Steaky smažte na pánvi dle vaší chuti.
- Nalijte omáčku přes steaky a podávejte ihned.