6. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Béarnský steak s omáčkou z pepře
zdroj: Recepty 24/7

Béarnský steak s omáčkou z pepře je lahodné francouzské jídlo, které si zamilují milovníci masitých pokrmů. Tento recept kombinuje šťavnatý steak s bohatou omáčkou z pepře, která dodá jídlu pikantní chuť. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a udělejte si radost skvělou večeří!

Suroviny

  • 4 kusy steaku (nejlépe ribeye)
  • 2 lžíce černého pepře
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 šálek vývaru (hovězí nebo kuřecí)
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1 lžíce brandy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Steaky osolte a opeprte z obou stran.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a rozemelte do něj pepř.
  3. Přidejte hořčici a nechte chvíli restovat.
  4. Přilijte vývar a nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidejte smetanu a brandy a promíchejte.
  6. Steaky smažte na pánvi dle vaší chuti.
  7. Nalijte omáčku přes steaky a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *