20. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné Bazar Rajmah s rýží! Tento tradiční pokrm s indickými fazolemi a aromatičkou rýží je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodné jídlo plné chutí a vůní Orientu. Buďte připraveni zapomenout na všechny ostatní recepty a nechat se unést jedinečnou chuťovou explozí Bazar Rajmah s rýží!
Suroviny
- 1 šálek červených fazolí rajma
- 2 šálky vody
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kousky
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1/2 čajové lžičky papriky
- 1/2 čajové lžičky kmínu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 šálku oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci dejte fazole rajma a zalijte je vodou. Vařte na mírném ohni asi 45 minut, dokud nejsou fazole měkké. Případně můžete použít konzervované fazole rajma a tuto kroku přeskočit.
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte do pánve rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se nerozpadnou.
- Přidejte do směsi koriandr, kmín, kurkumu, papriku, kmín, sůl a pepř. Vařte dalších 5 minut.
- Přidejte vařené fazole rajma do směsi a vařte dalších 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí.
- Servírujte bazar rajmah s připravenou rýží. Dobrou chuť!