31. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Batáty v harissě
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte vábení pro vaše chuťové pohárky? Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na „Batáty v harissě“. Harissa, ostrá a aromatická omáčka z severoafrické kuchyně, dodá vašim batátům pikantní a exotickou chuť. Kombinace sladkého batátu s pálivou harissou je naprosto dokonalá. Připravte si tento zdravý a lahodný pokrm, který potěší vaše chuťové pohárky i oči.

Suroviny

  • 4 velké sladké brambory (batáty)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky harissy (nebo podle chuti)
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
  3. V míse smícháme olivový olej, harissu, sůl a pepř.
  4. Přidáme nakrájené brambory do misky s harissou a důkladně je promícháme, aby byly všechny kostičky dobře obalené.
  5. Přeneseme brambory na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně je rozložíme.
  6. Plech s brambory dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25-30 minut, dokud nejsou brambory měkké a zlatavé.
  7. Horké batáty s harissou můžeme servírovat jako přílohu k masu či rybě nebo samostatně s jogurtem jako lehké vegetariánské jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *