7. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Chcete vyzkoušet nový a zajímavý recept? Vyzkoušejte batáty s haríssou a medem! Tato chutná kombinace sladkých batátů s pikantní haríssou a sladkým medem vám jistě udělá radost. Pečené batáty jsou zdravá alternativa k obyčejným bramborám a s tímto receptem si pochutnáte na lahodném jídle plném lákavých chutí.
Suroviny
- 2 batáty
- 2 lžíce harissy
- 2 lžíce medu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Na plech dáme batáty, zakapeme olivovým olejem, posypeme solí a pepřem a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut, dokud nejsou měkké.
- V misce smícháme harissu s medem a trochou olivového oleje.
- Když jsou batáty hotové, vyndáme je z trouby a potřeme směsí harissy a medu.
- Navíc můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo mátou a můžeme podávat například s jogurtem nebo zeleninovým salátem.