7. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Batáty s haríssou a medem.
zdroj: Recepty 24/7

Chcete vyzkoušet nový a zajímavý recept? Vyzkoušejte batáty s haríssou a medem! Tato chutná kombinace sladkých batátů s pikantní haríssou a sladkým medem vám jistě udělá radost. Pečené batáty jsou zdravá alternativa k obyčejným bramborám a s tímto receptem si pochutnáte na lahodném jídle plném lákavých chutí.

Suroviny

  • 2 batáty
  • 2 lžíce harissy
  • 2 lžíce medu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Na plech dáme batáty, zakapeme olivovým olejem, posypeme solí a pepřem a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut, dokud nejsou měkké.
  4. V misce smícháme harissu s medem a trochou olivového oleje.
  5. Když jsou batáty hotové, vyndáme je z trouby a potřeme směsí harissy a medu.
  6. Navíc můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo mátou a můžeme podávat například s jogurtem nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *