Hledáte lahodný a zdravý recept? Vyzkoušejte batátové karbanátky s červenou čočkou! Tato veganská a bezlepková alternativa k tradičním karbanátkům je plná chuti a živin. Kombinace batátů, červené čočky a aromatických bylinek vytváří dokonalý chuťový zážitek. Je to také skvělý způsob, jak přidat více vlákniny a bílkovin do vaší stravy. Naše jednoduchá a rychlá receptura vám umožní připravit tato výjimečná karbanátky za chvíli. Pokuste se o úpravu této zdravé a chutné alternativy klasických karbanátků již dnes a nechte se okouzlit vynikajícími přísadami!

Suroviny

  • 400 g batátů
  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce petrželky
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce chlebových stroužků
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a pořádně umyjte batáty. Nakrájejte je na menší kousky.
  2. Červenou čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte.
  4. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte batáty a červenou čočku. Vařte asi 15-20 minut, nebo dokud se batáty a čočka nezměknou.
  5. Sceděte vodu z hrnce a přidejte batáty a čočku zpět. Přidejte cibuli, česnek, petrželku, tymián, chlebové stroužky a vejce. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  6. Formujte malé placičky z hmoty a na pánvi rozpalte olivový olej.
  7. Karbanátky smažte z obou stran do zlatova, asi 3-4 minuty na každé straně.
  8. Po uvaření je nechte okapat na ubrousku a podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *