2. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Batátové hranolky se sladkokyselou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné batátové hranolky s sladkokyselou omáčkou, která jim dodá unikátní chutě a dokonale je doplní. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit zdravou a chutnou svačinu nebo přílohu plnou vitaminů a minerálů. Nechte se inspirovat a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2 velké batáty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky kmínu

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 220°C.
  2. Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky.
  3. V míse smícháme batáty s olivovým olejem, solí, paprikou a kmínem, dokud nejsou všechny hranolky dobře obalené.
  4. Rozložíme hranolky na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Péčeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut, dokud nejsou hranolky zlatavé a křupavé, občas je přehrabujeme.
  6. Mezitím si připravíme sladkokyselou omáčku podle vlastního receptu nebo můžeme použít hotovou omáčku.
  7. Hranolky vyndáme z trouby a podáváme s sladkokyselou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *