15. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a zdravé batátové hranolky s lahodným avokádovým dipem, kterým okouzlíte celou rodinu. Objevte recept plný vitamínů a minerálů, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept ještě dnes!
Suroviny
- 2 batáty
- 2 avokáda
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička česneku granulovaného
- 1 citrón
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Olúpeme batáty a nakrájame ich na hranolky.
- Vložíme ich do misky, pridáme olivový olej, česnek, soľ a korenie. Dobré premiešame, aby boli všetky hranolky pokryté zmesou.
- Rozložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 20-25 minút, kým nebudú zlatisté a krehké.
- Medzitým prichystáme avokádový dip. Avokáda olúpeme a jadrové odstránime. Rozdrtíme vidličkou v miske.
- Pridáme šťavu z citróna, soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešame.
- S hranolkami podávame avokádový dip a môžeme posypať čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.