5. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné batátové fritty s křupavou krustou a avokádovým dipem! Tento zdravý a chutný pokrm je skvělou alternativou k běžným bramborovým hranolkům. Recept je snadný na přípravu a určitě potěší celou rodinu. Zkuste ho ještě dnes a dopřejte si lahodnou a lehkou večeři!
Suroviny:
- 2 středně velké batáty
- 1 avokádo
- 1 limetka
- 1 česneková stroužek
- 1/4 šálku zakysané smetany
- Soľ a pepř
- Olivový olej
Postup:
- Předehřejte troubu na 200°C a plech vyložte pečícím papírem.
- Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky.
- Namáčejte je do oleje a posypte solí a pepřem podle chuti.
- Pečte v troubě asi 25-30 minut, dokud fritty nejsou zlatavé a křupavé.
- Mezitím si připravte avokádový dip – rozmačkejte avokádo, přidejte šťávu z limetky, prolisovaný česnek a zakysanou smetanu.
- Osolte a opepřete podle chuti a dobře promíchejte.
- Smažte batátové fritty s avokádovým dipem a můžete posypat nasekanou koriandrovou větvičkou pro extra chuť.