22. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Batátové fritty s avokádovým dipem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte chutné a zdravé batátové fritty s avokádovým dipem. Tento recept vám nabídne výborné alternativy k tradičním bramborovým hranolkám. Nejen, že jsou batáty bohaté na vlákninu a vitamíny, ale jejich sladká chuť se perfektně doplňuje s pikantním avokádovým dipem. Připravit tuto pochoutku je jednoduché a výsledek stojí za to. Dejte si dohromady osvěžující avokádový dip, namočte knapperky batátových frittek a vychutnejte si lahodnou a zdravou svačinu, která se hodí kdykoliv během dne.

Suroviny:

  • 2 ks batátů
  • 4 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 avokádo
  • 1 limeta
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koriandru (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 220°C.
  2. Batáty oloupeme a nakrájíme na tenké proužky (fritty).
  3. Připravíme si plech na pečení a potřeme ho 2 lžícemi oleje.
  4. Přendáme batátové fritty na plech a pokapeme zbývajícím olejem. Dobře promícháme, aby byly fritty všude olejem potažené.
  5. Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Plech s fritty vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 minut, dokud nejsou fritty zlatavé a křupavé.
  7. Mezitím připravíme avokádový dip. Avokádo oloupeme, jádro odstraníme a dužinu rozmixujeme s šťávou z limetky, česnekem a nasekaným koriandrem. Ochutíme solí a pepřem.
  8. Po vychladnutí batátových fritty podáváme s avokádovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *