2. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Batáta harra je lahodná a osvěžující libanonská specialita, která vás okouzlí svou výraznou chutí a jednoduchostí přípravy. Tato pikantní pokrm kombinuje sladké batáty se směsí koření a čerstvou zeleninou, která ho činí lehkým a zdravým. S jedinečnou texturou a bohatými chutěmi se batáta harra stává ideálním průvodcem k masovým jídlům nebo samostatnou vegetariánskou pochoutkou. Připravte si tento recept doma a okamžitě si užijte exotického gourmet zážitku.
Suroviny
- 4 středně velké batáty
- 2 středně velké červené cibule
- 2 středně velké rajčata
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky červeného pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- Čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Batáty oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte je doměkka ve slané vodě. Poté je odceděte.
- Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčata umyjte a nakrájejte také na plátky.
- Do hluboké pánve přidejte olivový olej a rozehřejte. Přidejte česnek a cibuli a restujte je dozlatova.
- Poté do pánve přidejte nakrájená rajčata a papriku. Přidejte mletý kmín, mletou papriku, mletý koriandr, sůl a červený pepř. Vše promíchejte.
- Přidejte uvařené batáty a smažte je na pánvi asi 5-7 minut, dokud nezezlátnou.
- Před podáváním můžete posypat jídlo čerstvým nasekaným koriandrem. Podávejte například s chlebem nebo rýží.