23. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Bananové empanady
zdroj: Recepty 24/7

Bananové empanady jsou lahodné dezerty, které vás okouzlí svojí jednoduchostí a chutí. Tato tradiční latinskoamerická pochoutka je připravena z křupavého těsta, které obaluje sladké banány. S náplní z vanilkového cukru a skořice jsou empanady skvělou volbou pro sladké zákusky. Zkuste také podávat s kopečkem vanilkového zmrzliny nebo šlehačkou pro dokonalou kombinaci chutí. Naše receptura je snadno následovatelná a zaručuje vám, že se vám tyto bananové empanady podaří na jedničku. Vyzkoušejte tento exotický dezert ještě dnes a užijte si chuť tropů v pohodlí svého domova.

Suroviny

  • 2 banány
  • 200g hladké mouky
  • 50g másla
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, cukr a sůl.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené máslo a začneme ho zapracovávat do mouky prsty, dokud nevznikne drobivá konzistence.
  3. Přidáme vejce a dobře promícháme, dokud se těsto nezačne držet pohromadě.
  4. Poté těsto přendáme na váleník a vyválíme ho na tenký plát o průměru asi 15 cm.
  5. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka, která umístíme na jednu polovinu těsta.
  6. Od zatížené poloviny těsta pečlivě překlopíme druhou polovinu těsta a okraje spojíme do pečlivě uzavřeného okraje.
  7. Na pánvi si rozehřejeme dostatek oleje a empanady na něm z obou stran smažíme, dokud nezískají zlatavou barvu.
  8. Hotové empanady necháme okapat na papírovém ubrousku a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *