23. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Bananová manioková polévka – jednoduchý a chutný recept
Zkuste si vychutnat exotický zážitek s receptem na bananovou maniokovou polévku. Tento tradiční pokrm zahrnuje kombinaci zralých banánů a manioku, která vytváří bohatou a lahodnou chuťovou paletu. Tato polévka je nejen lahodná, ale také zdravá díky vysokému obsahu vlákniny a vitamínů. Náš jednoduchý návod vám pomůže připravit si tuto polévku doma, aby vás zahřála a příjemně oblažila vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte bananovou maniokovou polévku ještě dnes a uvolněte se ve světě exotické kuchyně.
Suroviny
- 4 středně velké zralé banány
- 2 středně velké manioky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu
Postup
- Olej rozehřejte v hrnci a přidejte nasekanou cibuli. Orestujte dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájený česnek a poduste ho s cibulí.
- Přidejte oloupané a nakrájené banány a manioku. Chvilku je nechte restovat spolu se zbylými ingrediencemi.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte plamínek a nechte vařit přibližně 20 minut, dokud se manioka nezměkne.
- Přidejte kokosové mléko a důkladně promíchejte.
- Použijte mixér nebo tyčový mixér na vytvoření jemné konzistence polévky.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
- Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Servírujte polévku ozdobenou čerstvým nasekaným koriandrem nebo petrželkou.