8. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Balijský kuřecí curry
zdroj: Recepty 24/7

Balijský kuřecí curry je exotický recept plný bohatých chutí a vůní z ostrova Bali. Kombinuje jemně grilované kuřecí kousky s omáčkou z kokosového mléka, která je obohacena o tradiční balíjské koření a bylinky. Tento lahodný pokrm je ideální pro ty, kteří rádi objevují nové kulinářské příchutě. Snažíte-li se přivést do svého jídelníčku něco výjimečného, balijský kuřecí curry vám splní tuto přání.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 cm kousek zázvoru nasekaného
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička krevetové pasty (volitelné)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky palmového cukru (nebo hnědého cukru)
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kari pastu, kurkumu, koriandr a krevetovou pastu (pokud používáte). Promíchejte a vařte asi 1 minutu, dokud se všechny přísady nezačnou krásně vonět.
  3. Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlatí. Přidejte palmový cukr, rybí omáčku a kokosové mléko. Promíchejte.
  4. Nechejte curry vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud se kuřecí maso nezcela uvaří a dochutí se omáčka.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte s rýží nebo thajskými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *