26. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Bakwan Sayuran
zdroj: Recepty 24/7

Recept na lahodný indonéský pokrm Bakwan Sayuran, který je plný chutné a křupavé zeleniny. Bakwan Sayuran je směs zeleniny, jako jsou mrkev, cuketa a kukuřice, smíchaná s kořením a směsí mouky a smažená do zlatavého a křupavého stavu. Tento snadný a rychlý recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují exotickou kuchyni plnou chuti. Vyzkoušejte Bakwan Sayuran a nechte se okouzlit jeho výjimečnou vůní a chutí.

Suroviny:

  • 200g strouhané mrkve
  • 150g strouhaného zelí
  • 100g nakrájeného cibule
  • 100g hrubozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • olej na smažení

Postup:

  1. V míse smíchejte mrkev, zelí, cibuli, mouku, vejce, sůl, pepř, kurkumu, kmín, česnek a koriandr. Dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
  2. Na pánvi zahřejte dostatek oleje.
  3. Lžící odebírejte směs a vytvarujte malé placičky. Přidejte je postupně na rozpálenou pánev.
  4. Smažte placičky z obou stran do zlatova. Měly by být křupavé zvenku a měkké uvnitř.
  5. Hotové bakwany odkládejte na ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
  6. Podávejte teplé s omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *