26. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Recept na lahodný indonéský pokrm Bakwan Sayuran, který je plný chutné a křupavé zeleniny. Bakwan Sayuran je směs zeleniny, jako jsou mrkev, cuketa a kukuřice, smíchaná s kořením a směsí mouky a smažená do zlatavého a křupavého stavu. Tento snadný a rychlý recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují exotickou kuchyni plnou chuti. Vyzkoušejte Bakwan Sayuran a nechte se okouzlit jeho výjimečnou vůní a chutí.
Suroviny:
- 200g strouhané mrkve
- 150g strouhaného zelí
- 100g nakrájeného cibule
- 100g hrubozrnné mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- olej na smažení
Postup:
- V míse smíchejte mrkev, zelí, cibuli, mouku, vejce, sůl, pepř, kurkumu, kmín, česnek a koriandr. Dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
- Na pánvi zahřejte dostatek oleje.
- Lžící odebírejte směs a vytvarujte malé placičky. Přidejte je postupně na rozpálenou pánev.
- Smažte placičky z obou stran do zlatova. Měly by být křupavé zvenku a měkké uvnitř.
- Hotové bakwany odkládejte na ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podávejte teplé s omáčkou podle chuti.