1. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakwan – indonéské smažené zeleninové kuličky.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné indonéské smažené zeleninové kuličky, známé pod názvem Bakwan. Tento tradiční pokrm je plný chutí a lehký na přípravu. Podívejte se na náš recept a dejte svému jídelníčku exotický nádech!

Suroviny

  • 200g mouky
  • 1 vejce
  • 100g krevet
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Sójová omáčka
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte mrkev, cibuli a stroužek česneku.
  2. V míse smíchejte mouku s vejcem a dostatečným množstvím vody, aby vznikla řidší konzistence těsta.
  3. Přidejte nastrouhanou zeleninu, krevety a dochuťte sójovou omáčkou, solí a pepřem.
  4. Rozpalte olej na smažení ve vhodném hrnci nebo pánvi.
  5. Formujte malé kuličky z těsta a vložte je do horkého oleje.
  6. Smažte kuličky z obou stran dozlatova.
  7. Odstavte z ohně a nechte okapat na papírové utěrce.
  8. Podávejte teplé a ozdobte například zelenou cibulkou nebo sezamem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *