7. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – tradiční indonéský polévkový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit domácí bakso, tradiční indonéskou polévku plnou chutí a vůní. Tento lahodný pokrm obsahuje masové kuličky, nudle, zeleninu a aromatickou omáčku. Dejte své chuťové buňky na pořádný indonéský zážitek!

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 200 g nudlí (ideálně indonéské bakso nudle, nebo rýžové nudle)
  • 2 vejce
  • 1 l vývaru (hovězí nebo kuřecí)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 4 lžíce oleje
  • soľ, pepř

Postup

  1. Nastrouhej česnek a cibuli, smíchej s mletým masem, solí a pepřem. Vytvoř z této směsi malé kuličky (bakso).
  2. V hrnci přiveď vývar k varu a přidej sójovou omáčku, cukr a olej. Zamíchej, nech vařit na mírném ohni.
  3. Přidej bakso k vývaru a vař 15 minut, dokud nejsou bakso hotové a vývar trochu zhoustne.
  4. V jiném hrnci uvař nudle podle návodu na obalu.
  5. V míse rozmíchej vejce. Přidej uvařené nudle a promíchej, aby se vejce zapeklo.
  6. Servíruj polévku bakso s nudlemi a polij horkou polévkou. Podávej horké, posyp čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *