8. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Bakso – polévka s nudlemi a masovými koulemi
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéská polévka, která se skládá z lahodných masových koulí, nudlí a aromatického vývaru. Naučte se připravit tuto lahodnou asijskou specialitu doma a překvapte své chuťové buňky exotickými chutěmi Indonésie. S receptem na bakso se stanete skutečným mistrem asijské kuchyně!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (mletého)
  • 200 g nudlí
  • 1 česneková hlava
  • 1 cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhaného chleba
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • petržel na ozdobu

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a česnek, smíchejte s mletým masem, solí, pepřem, kmínem, kari kořením, cukrem, sójovou omáčkou, vejcem a strouhaným chlebem. Vytvořte z toho malé masové kuličky.
  2. Povařte nudle ve vroucí vodě podle návodu na obalu, sceděte a dejte stranou.
  3. Zahřejte kuřecí vývar a přidejte do něj masové kuličky. Vařte asi 10 minut, nebo dokud nejsou kuličky hotové.
  4. Po uvaření přidejte do polévky uvařené nudle a nechejte chvilku prohřát.
  5. Hotovou polévku podávejte s nasekanou petrželí na ozdobu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *