8. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakso je tradiční indonéská polévka, která se skládá z lahodných masových koulí, nudlí a aromatického vývaru. Naučte se připravit tuto lahodnou asijskou specialitu doma a překvapte své chuťové buňky exotickými chutěmi Indonésie. S receptem na bakso se stanete skutečným mistrem asijské kuchyně!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (mletého)
- 200 g nudlí
- 1 česneková hlava
- 1 cibule
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhaného chleba
- 1 litr kuřecího vývaru
- petržel na ozdobu
Postup
- Nastrouhejte cibuli a česnek, smíchejte s mletým masem, solí, pepřem, kmínem, kari kořením, cukrem, sójovou omáčkou, vejcem a strouhaným chlebem. Vytvořte z toho malé masové kuličky.
- Povařte nudle ve vroucí vodě podle návodu na obalu, sceděte a dejte stranou.
- Zahřejte kuřecí vývar a přidejte do něj masové kuličky. Vařte asi 10 minut, nebo dokud nejsou kuličky hotové.
- Po uvaření přidejte do polévky uvařené nudle a nechejte chvilku prohřát.
- Hotovou polévku podávejte s nasekanou petrželí na ozdobu. Dobrou chuť!