16. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakso je tradiční indonéská nudlová polévka plná chuti a exotických ingrediencí. Připravte si doma tento lahodný pokrm a užijte si jedinečnou kombinaci masa, nudlí a aromatického vývaru. S naším receptem na bakso si připravíte skvělou asijskou večeři, která potěší všechny milovníky exotické kuchyně. Nechte se unést vůní a chutí Indonésie s naším receptem na bakso!
Suroviny
- 300g rýžových nudlí
- 300g hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky)
- 1 l hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari prášku
- 1/2 lžičky pepře
- Sůl podle chuti
- Petrželka a jarní cibulka na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Osmažte cibuli a česnek na oleji v hrnci, dokud nebudou sklovité.
- Přidejte nakrájené maso a restujte ho, dokud nebude zezlátlé.
- Přidejte kari prášek a pepř, promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Poté zalijte hovězím vývarem a přiveďte k varu.
- Přidejte sójovou omáčku a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte rýžové nudle a vařte dle pokynů na obalu nudlí.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Hotovou polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou a jarní cibulkou.