11. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéské masové polévka
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéská masová polévka plná chutí a vůní. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou a exotickou polévku doma s naším receptem. Užijte si exotickou chuť Indonésie přímo v pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny

  • 400g mletého hovězího masa
  • 100g skořápek krabího masa
  • 150g nudlí (ideálně rýžové)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička zázvoru
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hovězího vývaru
  • 7 kelímků hovězího vývaru
  • sójová omáčka
  • petrželka nebo koriandr na ozdobení

Postup

  1. Smíchejte mleté hovězí maso se skořápkami krabího masa, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, solí, cukrem, vejcem a 2 lžícemi hovězího vývaru. Vytvarujte malé kuličky.
  2. Ohřejte hrnec s 7 kelímkami hovězího vývaru a přiveďte k varu.
  3. Přidejte nudle a vařte podle návodu na obalu.
  4. Poté přidejte masové kuličky do vývaru a vařte, dokud nejsou uvařené.
  5. Osolte a dochuťte podle chuti sójovou omáčkou.
  6. Nakonec posypte polévku nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *