5. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit lahodné indonéské masové kuličky, známé pod názvem Bakso. Tento tradiční recept vám pomůže okořenit vaši kuchyni exotickou chutí a navodit atmosféru indonéské kuchyně přímo u vás doma. Sledujte jednoduchý postup a užijte si originální pokrm plný lahodných chutí.
Suroviny
- 500g hovězího mletého masa
- 100g tapiokové mouky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 1 vejce
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 litr hovězího vývaru
- varené nudle nebo rýže na podávání
Postup
- V míse smíchejte hovězí mleté maso, tapiokovou mouku, česnek, cibuli, vejce, kmín, pepř, sůl, cukr a sójovou omáčku.
- Formujte z hmoty malé kuličky a dejte je na talíř.
- V hrnci přiveďte k varu hovězí vývar.
- Kuličky postupně vložte do vroucího vývaru a vařte je asi 10-15 minut, dokud nejsou hotové.
- Podávejte bakso s vařenými nudlemi nebo rýží.