27. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakso je tradiční indonéské jídlo, které se skládá z masových kuliček podávaných v aromatické polévce. Tento recept vás naučí připravit lahodné bakso kuličky doma. Podívejte se, jak jednoduché je připravit tyto lahodné masové kuličky a dopřejte si autentickou chuť Indonésie.
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 100g škrobu (tapiokový nebo bramborový)
- 1 litr hovězího vývaru
- 100g rýže
- Sója omáčka podle chuti
- Koriandr a petržel na ozdobu
Postup
- V míse smíchejte mleté maso s nasekaným česnekem, cibulí, solí, pepřem, cukrem, vejcem a škrobem. Vytvořte z této směsi malé kuličky.
- V hrnci přiveďte k varu hovězí vývar a přidejte rýži. Vařte rýži podle návodu na obalu.
- Přidejte kuličky masa do vroucího vývaru a vařte asi 10-15 minut, dokud nejsou kuličky uvařené.
- Servírujte bakso společně s rýží a dochuťte sójovou omáčkou. Posypte nasekaným koriandrem a petrželí.