8. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéská masová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéská masová polévka plná lahodných chutí a aroma. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou a výživnou polévku doma s naším receptem. Odhalte tajemství jejího exotického koření a užijte si autentickou indonéskou kuchyni ve svém vlastním domě. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodnou indonéskou polévku bakso pro celou rodinu!

Suroviny

  • 400g hovězího masa nakrájeného na nudličky
  • 200g králičího masa nakrájeného na nudličky
  • 200g hovězího masa nakrájeného na kousky
  • 100g nudlí
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička oleje
  • sojová omáčka
  • sůl

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájená masa a restujte je dozlatova.
  3. Přidejte kari koření, pepř a sůl podle chuti.
  4. Přilijte vodu a nechte polévku vařit asi 30 minut.
  5. Do vroucí polévky opatrně rozklepněte vejce a nechte je ztuhnout.
  6. Přidejte nudle a nechte vařit, dokud nejsou hotové.
  7. Před podáváním můžete dochutit sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *