9. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na baklažánovou tajine s olivami a citronem, který vás okouzlí svou kombinací chutí. Tento tradiční marocký pokrm je plný aromatických bylin a koření, které skvěle ladí s baklažány, olivami a čerstvým citronem. Nechte se unést vůní a chutí Orientu a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu.
Suroviny
- 1 velký baklažán
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky mletého kurkumy
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ šálku nakrájených oliv
- ½ šálku nakrájených sušených rajčat
- 1 šálek zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý citrón na ozdobu
Postup
- Nejprve nakrájejte baklažán na kolečka a osolte je, nechte je odstát asi 30 minut.
- Po 30 minutách opláchněte baklažán, osušte ho ubrouskem a osmahněte na oleji z obou stran, dokud nebude zlatavý.
- Přidejte cibuli, česnek a koření (papriku, kurkumu, skořici a kmín) a restujte dalších pár minut, dokud nezačnou cibule měknout.
- Přidejte olivy, sušená rajčata a vývar, nechte vařit asi 15 minut, dokud se nevytvoří omáčka.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s načesaným citrónem na vrchu.