9. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklažánová Tajine s olivami a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na baklažánovou tajine s olivami a citronem, který vás okouzlí svou kombinací chutí. Tento tradiční marocký pokrm je plný aromatických bylin a koření, které skvěle ladí s baklažány, olivami a čerstvým citronem. Nechte se unést vůní a chutí Orientu a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu.

Suroviny

  • 1 velký baklažán
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky mletého kurkumy
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ šálku nakrájených oliv
  • ½ šálku nakrájených sušených rajčat
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý citrón na ozdobu

Postup

  1. Nejprve nakrájejte baklažán na kolečka a osolte je, nechte je odstát asi 30 minut.
  2. Po 30 minutách opláchněte baklažán, osušte ho ubrouskem a osmahněte na oleji z obou stran, dokud nebude zlatavý.
  3. Přidejte cibuli, česnek a koření (papriku, kurkumu, skořici a kmín) a restujte dalších pár minut, dokud nezačnou cibule měknout.
  4. Přidejte olivy, sušená rajčata a vývar, nechte vařit asi 15 minut, dokud se nevytvoří omáčka.
  5. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s načesaným citrónem na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *