12. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou baklažánovou musakku s mletým masem, která je oblíbeným jídlem v řecké kuchyni. Tento recept kombinuje vrstvy pečených baklažánů s pikantním mletým masem a ochucenou rajčatovou omáčkou. Skvělá volba pro milovníky středomořské kuchyně! S námi jednoduše připravíte chutné jídlo plné aromatických koření. Užijte si ho sami nebo s celou rodinou.
Suroviny:
- 2 veľké baklažány
- 500g mletého mäsa (hovädzieho alebo kurčaťa)
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 konzerva rajčín
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica mletého rasca
- sůl, korenie, olivový olej
- 200g feta syra
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Na začiatku si pripravíme baklažány. Nakrájame ich na tenké plátky a opečieme ich na panvici s trochou olivového oleja, kým nezmäknu.
- V ďalšom hrnci orestujeme cibuľu a cesnak s mletým mäsom, pridáme pretlak, rasca, soľ a korenie a všetko dobre premiešame.
- Potom pridáme nakrájané rajčiny a necháme dusiť približne 15 minút.
- Vyklopíme zmes do pekáča a navykladáme striedavo vrstvy baklažánov a zmesi s mäsom. Na vrch posypeme nadrobno nasekaným fetou a petržlenovou vňaťou.
- Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30-40 minút, kým sa vrchná vrstva nezhnedne.
- Musakka je hotová! Podávame teplá so zeleninovým šalátom a kôrkovým chlebíkom.