20. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si náš recept na lahodnou baklavu s pistáciemi a medem a připravte si křehké, sladké a dokonale aromatické dezertní dobroty. S tímto receptem se naučíte, jak připravit tradiční orientální dezert plný lahodných pistácií a sladkého medu. S každým kouskem budete cítit, jak se vám v ústech rozpouští kouzelná kombinace chutí a vůní. Nechte se unést tímto lahodným a nesmírně chutným dezertem, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše smysly. S naším receptem na baklavu s pistáciemi a medem si užijete dokonalou sladkou lahůdku plnou exotických chutí a vůní.
Suroviny:
- 400 g filo cesta
- 200 g nasekaných pistácií
- 200 g masla
- 200 g cukru
- 200 ml vody
- 1 lžíce medu
- 1 lžička skořice
Postup:
- Nejprve rozpustíme maslo a vymažeme ním pekáč.
- Pečeme pistácie ve slunečnicovém oleji a necháme je vychladnout.
- Nastříháme a neprolijeme pak připišpichneme skořici.
- Kolem 8 listů cesta namažeme rozměněm olejem a třešno dáme zelené.
- Opakujeme, dokud nám nedojde ingredience.
- Po rozkrojení celého nádobí do větších čtverečků smažíme je v pekáč.
- V hrnci smícháme cukr, med a vodu a vaříme, dokud nezpění smažíme v něm saje.
- Polijeme horkým sirupem, necháme vychladnout a podáme.