6. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s pistáciovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na baklavu s pistáciovou nádivkou, který si jistě zamilujete! Skvělá kombinace křehkého těsta a bohaté pistáciové náplně vám zaručeně zvedne náladu a dodá energii. Připravte si tento tradiční orientální dezert a ohromte své blízké neodolatelnou chuťovou explozí!

Suroviny

  • 450g listového cesta
  • 150g nasekaných pistácií
  • 150g masla
  • 150g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 120ml vody
  • 120g medu

Postup

  1. Nejprve rozehřejte máslo a nechte ho mírně zchladnout.
  2. V misce smíchejte nasekané pistácie, cukr a skořici.
  3. Rozbalte listové cesto a postupně ho vrstvěte do pekáče, přičemž mezi každou vrstvou přidejte trochu rozpuštěného másla a směsi s pistáciemi.
  4. Nakonec vrchní vrstvu potřete zbylým máslem.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut nebo dokud nebude baklava zlatavá.
  6. Zatímco se baklava peče, ve vroucí vodě rozpusťte med a nechte ho vychladnout.
  7. Po vytažení baklavy z trouby ji zalijte medem a nechte ji úplně vychladnout.
  8. Nakrájejte na čtverečky nebo plátky a podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *